We Heart Music cikk

Andreát a WeHeartMusic.com ajánlja, egy amerikai zenei blog, amelyben jó 30 zenerajongó ír az általuk kedvelt előadókról és számokról, a legkülönbözőbb zenei műfajokban.

“Legelőször az fogta meg a figyelmemet Gerák Andreával kapcsolatban, hogy új feldolgozásban énekli a Rorogwelát, amit korábban a Deep Forest Sweet Lullaby-ként adott elő az azonos címet viselő CD-jükön, és amely óriási sláger volt a 80-as évek elején. Azonban Gerák saját jogán is sok elismerést érdemel, mivel változatos népzenét prezentál, elsősorban a saját hazájából, Magyarországról; szólóénekként és world fusion hangszeres aláfestéssel egyaránt. Bár hagyományos módon is énekli őket, ez utóbbi szerez számára figyelmet és dicséretet hallgatóktól és a médiából. Nagyon érdekesnek találtam, hogy kérés alapján egy egész tradicionális zenekar is rendelkezésére áll a fellépéseihez (hegedű, brácsa, bőgő + esetleg furulyák, tekerő, cimbalom). Úgy tűnik, hogy egy teljes csomagot kapunk ezzel az előadóval, a hagyományostól a modernig.

Ugyan Andrea manapság inkább az éneklésre összpontosít, emellett táncol is, különböző magyar néptáncegyüttesekkel szerepelt gyermekkorától kezdve. Constantinos Costa-Gavras filmjében, az 1989-es Music Boxban tűnik fel.

Gerák termékeny blogger is, jónéhány bloggal: a terítéken hagyományos magyar népzene, saját zenei karrierje, utazásai során készített fotói, valamint rövidebb, személyesebb jellegű történetek. A magyar népzenéről szóló blogja itt található.”

Az eredeti cikk

Bookmark and Share

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s